София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Мъжът от Севлиево, който закла 4-годишната си дъщеря, се е лекувал само 4 дни в психиатрия

По настояване на съпругата му той е бил пуснат, след като е получил психически срив
40 сЕвроком 454

Мъжът, обвинен в убийството на 2-годишното си дете в Севлиево вчера, получил психически срив на 17 януари. Вследствие на него той бил настанен в психиатрична болница за 5 дни. След това 41-годишният мъж продължил да се лекува вкъщи. До този момент обаче той не е страдал от психически разстройства, няма и сигнали в полицията за домашно насилие. Това обясни на брифинг директорът на ОД МВР-Габрово Борислав Муеров. 

Това означава, че мъжът се е лекувал точно 4 дни в психиатрия. Според епикризата се касае за остра стресова реакция. Изпаднал в ступор, след като научил, че майка му има рак, твърдят свидетели. Много бързо обаче се съвзел и на 22 януари е изписан по настояване на съпругата му.

41-годишният мъж, който работел като ведомствена охрана в севлиевска фирма, е настанен принудително с прокурорско постановление в психиатрията в Севлиево и предстои да бъде освидетелстван. До този момент все още е неадекватен, съобщиха на специален брифинг в Габрово от ОДМВР и окръжната прокуратура.

В четвъртък в 12:30 на тел. 112 е получен сигнал за инцидент в град Севлиево. Когато полицията пристига на място открива мъж с порезни рани по крайниците и 2-годишно дете с прерязано гърло, лежащо в локва кръв. На същата гледка се е натъкнала и майката на убитото момиченце, която се прибрала заедно със сестричката му, минути след ужаса, станал в апартамент близо до основно училище в града.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!