София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Надежда Йорданова: Оставката на Цацаров няма да спре реформата на КПКОНПИ

Тя смята, че това е принципен въпрос и той не е свързан с личността на Цацаров
3 мПравосъдие 225 Николай Трифонов

"Оставката на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров по никакъв начин няма да спре вижданията и прилагането на реформата на комисията." Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова.

Тя смята, че това е принципен въпрос и той не е свързан с личността на Цацаров и допълни, че все още очаква да се запознае с мотивите на оставката.

"Съдийското самоуправление е една от върховните ценности от гледна точна на това да имаме независим съд и независимо правосъдие. Фактът, че кандидатът за поста Галина Захарова е подкрепена толкова силно от съдийското съсловие показва, че това е положителен знак и за пореден път показва колко е важно да подкрепяме съдийското самоуправление и да го гарантираме," обясни Йорданова.

Тя очаква задълбочен дебат днес по време на избора.

Йорданова посочи, че този избор е важен за всеки български гражданин. Тя припомни и важността на тълкувателните решения на ВКС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!