София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Наско Сираков: Готов съм да получа акциите на "Левски", случилото се беше подигравка с Апостола

"Борисов нямаше право да вземе акциите"

Наско Сираков: Готов съм да получа акциите на "Левски", случилото се беше подигравка с Апостола

"Борисов нямаше право да вземе акциите"

2 дниСпортни 91 Боряна Райчева


Аз го заявих в четвъртък на Васил Божков, в петък и на Георги Попов, че съм готов да получа акциите на "Левски". Това, което се случи в сряда, беше най-ужасното, което се е случвало в историята на клуба. Това беше подигравка с Апостола, с Георги Аспарухов и много други. С мен, с Гонзо. Това коментира Наско Сираков във връзка с казуса с акциите на футболния клуб, които Борисов отказа да получи от хазартния бос.

Акциите на "Левски" не могат да бъдат оръжие, те са инструмент, категоричен е Сираков.

Нямам работа да разговарям с премиера. Чувствах, че той няма да ги вземе. Борисов нямаше право да ги вземе. Той е министър-председател на всички български клубове, счита още бившият национал. 

Губи се време, часовнинкът тик-така. "Левски" не е създаден да се спасява, а да побеждава. Нищо не можем да направим без акциите. Васил и Жоро направиха много за футболния клуб през последната година във финансово отношение, дълговете от 30 млн. ги намалиха на 16 млн. Да дадат акциите, за да останат в сърцата на нашите фенове, призова Сираков. 

Премиерът не е банкова институция, той може да помогне само с логистика. Това е най-добре приетият политик в Европа. Как да отида при премиера и да го моля за пари за "Левски", да заплащаме дългове, които сами сме натрупали. Че аз трябва да си прехапя езика. Не може да имаш 10 млн., а да харчиш 20. От това са натрупани тези дългове. В "Левски" се похарчиха десетки милиони, заяви още бившият ни национал. 

Той коментира още, че не може да бъде финансов и морален съдник, но дълговете според него говорят за лошо управление. Всички са виновни, че се стигна дотук, включително и аз, допълни Наско Сираков.