София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Николай Малинов: Сътрудниците на ДС служеха на своя народ

В листите на “Възраждане на Отечеството” има девет кандидат за депутати, които са били сътрудници на ДС
20 мПолитика 400 Мирослав Митков

В листите на партия “Възраждане на Отечеството” има девет кандидат за депутати, които са били сътрудници на Държавна сигурност по времето на социалима. Във връзка с квалификации и подмятания по тази тема в публичното пространство, бих желал да заявя следното: Аз не се срамувам и не се притеснявам от присъствието на тези имена в нашите листи. Напротив – гордея се. Защото сътрудниците на ДС служеха на своя народ и на своята държава. Работейки за ДС, те са изпълнявали свой патриотичен дълг и всеки опит да им се вмени престъпно или компрометиращо минало е израз на криворазбрана лоялност към една нова епоха, която носи на хората повече страдания, отколкото удовлетворение и перспективи. Това се посочва в становище на лидера на русофилската партия "Възраждане на Отечеството" Николай Малинов.

Малинов е на мнение, че социалистическата държава, за огромното мнозинство от нашия народ, е била справедлива и хуманна. "Да й служиш - означаваше да служиш на своя народ", казва още той.

"Ако някой е забравил, ще припомня, че в социалистическата армия ние се кълняхме в своята чест, а днес думата „чест“ изчезна от нашия речник. Заменихме я с “евроатлантически ценности” – термин, който държави, които държат на своя суверенитет и национално достойнство, като например Франция и Германия, не употребяват.

Човек може да загуби своя дом, може да фалира бизнесът му, може да пропилее богатството си, но каквото и да загуби от изброеното – той може пак да го възстанови. Ако човек, обаче, загуби честта си – той я губи завинаги.

Честта е като живота. Загубиш ли го - отиваш завинаги в небитието. Втори живот няма. Така стои въпросът и с честта.

Ето защо аз се гордея, че в листите на партия “Възраждане на Отечеството” има офицери, които не са забравили що е то чест - офицери, които знаят как се отстоява суверенитета на България и как се служи на българския народ и на българската държава. Това е, което й липсва на нашата родина – липсват и държавници, които да се ръководят единствено и само от националния интерес. И искрено се надяваме, че на предстоящите избори това ще бъде поправено", се казва още в становището на лидера на ПП "Възраждане на Отечеството" Николай Малинов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!