София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Ограничава се достъпът на журналисти до сградите на Народното събрание

Заседанията на комисията по бюджет няма да се състоят днес
1 годинаПолитика 95 Мирослав Митков

Ограничава се достъпът на журналисти до сградите на Народното събрание. Това е решил днес сутринта Председателският съвет на парламента.

РЕШЕНО: Парламентът спира да работи временно

Заседанията на комисията по бюджет няма да се състоят днес, както и насроченото за утре извънредно заседание на депутатите. На него те трябваше да гласуват актуализация на републиканския бюджет за тази година, както и промени в закона за енергетиката заради намаляване цените на газа.

Утре, след като излязат пробите на депутатите за COVID-19, отново ще се събере Председателският съвет, за да се реши как да се действа в ситуацията с оглед на законовите промени, които трябва да бъдат гласувани от НС.

Изследват всички депутати за коронавирус

Късно снощи председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителна проба за коронавирус.

Утре ще бъдат тествани и служители от администрацията на парламента. Тестовете се правят в две столични болници.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!