София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Около 450 000 българи ще работят по празниците

Великденският уикенд през 2021 г. ще бъде с един ден по-дълъг
53 сПолитика 218

За много хора предстоящите празници са приятна възможност за откъсване от работната среда, но за други те ще бъдат най-натовареното време през април и май. С разхлабването на мерките, ресторантьори и хотелиери, продавачи в молове и др. ще очакват почиващите. А за заетите на първа линия в борбата с коронавируса вече повече от една година няма почивка.

Поради съвпадането на 1-ви май с Велика събота, Великденският уикенд през 2021 г. ще бъде с един ден по-дълъг. Общо 450 хиляди българи, което е 13 процента от заетите, ще работят по време на предстоящите празници, каза за БТА Атанаска Тодорова, главен експерт по пазара на труда в КНСБ.

От Българската стопанска камара, потърсени за коментар от БТА, посочват, че заетост в празничните дни обикновено има в икономическите дейности, в които в тези периоди имат по-висока натовареност и непрекъсваем режим. Това са в общия случай търговия на дребно, ресторантьорство, хотелиерство, туроператорска дейност, транспорт, производства и услуги, които ги обслужват - в т.ч. храни, напитки и пр.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!