София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Орбан благодари на Бареков за подкрепата в Европарламента

Унгария няма да се поддаде на изнудване, категоричен е премиерът на страната

18:41 ч. 04.10.2018 г.Политика 5

Унгарският премиер Виктор Орбан благодари лично на евродепутата Николай Бареков за  декларираната подкрепа по време на гласуването в Европейския парламент на 12 септември за откриване на наказателна процедура срещу Унгария.

В писмото унгарският премиер уверява Бареков, че независимо от срамните атаки на про-имиграционните сили, няма да се поддадат на изнудване. “Ние ще продължим да изпълняваме европейските си задължения и да защитаваме границите на Европа и Унгария в името на нашите граждани”, категорично заявява Орбан.

Ето и пълното съдържание на писмото, което Виктор Орбан изпраща до Николай Бареков:

“Бих искал да изкажа своята благодарност за подкрепата Ви по време на гласуването на доклада относно ситуацията в Унгария, проведен в Европейския парламент на 12 септември.

Вярвам, че докладът е присъда срещу Унгария и унгарския народ. Не само се основава на политически спекулации и фактически грешки, но прилага и двойни стандарти и като такъв подкопава доверието и почтеността на Европейския парламент и на европейските институции като цяло.

Оценявам подкрепата, която показахте по отношение на националния суверенитет и солидарност, по време на гласуването. Мога да ви уверя, че независимо от срамните атаки на про-имиграционните сили, няма да се поддаваме на изнудване. Ние ще продължим да изпълняваме европейските си задължения и да защитаваме границите на Европа и Унгария в името на нашите граждани.

Желая ви добро здраве и много успехи във вашите изключително отговорни задължения.

Искрено Ваш,  Виктор Орбан”