София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Осман Октай: За да се измъкне от ситуацията с Божков, Борисов ще тръгне на предсрочни избори

За първи път в този сблъсък някой сбърка при преподреждането

Осман Октай: За да се измъкне от ситуацията с Божков, Борисов ще тръгне на предсрочни избори

За първи път в този сблъсък някой сбърка при преподреждането

4 чПолитика 50137 Боряна Райчева


За първи път след 30 години сме свидетели на сблъсък на кухнята на т.нар. криминален преход, при който за първи път започват да излизат "кирливи ризи", за които нямаше доказателства. Васил Божков не е случаен човек. Той е обслужван от абсолютно целия политико-олигархичен и административен елит през годините. Това коментира политическият анализатор Осман Октай пред БНР. 

За първи път в този сблъсък някой сбърка при преподреждането. Много е сложно за обяснение. По време на криминалния преход имаше две силови групировки - ВИС и СИК. Винаги е имало сблъсъци и дори трупове по софийските улици, допълни още политическият експерт. 

Днешният политико-олигархичен модел се готви да детронира настоящите управляващи, изкарвайки в този сблъсък такива скандални взаимоотношения като лобистки закони, чрез които се осигуряват тези 20%, за които говори Божков. 

Не случайно атаката е насочена към най-слабото звено край Борисов - Владислав Горанов - той е кесията на Бойко Борисов. Всичко това тепърва ще се развие до такава степен, той е много голяма лъжица в ситуацията, защото познава целия преход. Затова в момента хората мълчат и избягват темата за взаимоотношенията между Божков и министър-председателя. 

Виждат се знаци, че прокуратурата участва в преструктурирането на политико-олигархичния модел. Божков вече няма връщане назад. Свърши времето, когато той можеше да се предоговори. При следващата стъпка той ще покаже конкретни данни. Трябва да броим месеците на властта на Бойко Борисов. За да се измъкне от ситуацията с Божков, Борисов ще се опита да тръгне на предсрочни избори, смята още Октай.