София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

От „Има такъв народ“ излязоха с декларация във връзка с протестите на зърнопроизводителите

"Правят, каквото си искат и затова от днес България е блокирана от земеделците"

1 мПолитика 546 Антония Лазарова

От парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) излязоха с декларация във връзка с протестите на зърнопроизводителите. Тя бе прочетена от трибуната от депутата Ивайло Вълчев.

Управляващата „сглобка“ и „нейният манастирски съвет“ с любезното съдействие на ДПС и „късата патерица“ на ГЕРБ дойдоха на власт, след като излъгаха всички и оттогава ние виждаме само едно – никой не ни пита за нищо, коментира Вълчев.

По думите му се пише нова Конституция по кабинетите и никой не ги пита - нито кой да е националният празник, кой да е главен прокурор, президентът да назначава ли служебни правителства. Не желаят да ни питат и за законите по Плана за възстановяване и устойчивост, не желаят да ни питат дали да си отпускат пари във свои фирми, не желаят да ни питат дали да внасяме зърно от Украйна или не, каза Вълчев.

Правят, каквото си искат и затова от днес България е блокирана от земеделците, заяви депутатът от ИТН. По думите му сме чули как „премиерът на манастирския съвет Денков дори ги нарече терористи“.

"Затова ние разбрахме защо никой не желае да ни пита за нищо – не защото ИТН е най-малката парламентарна група, а защото ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС знаят, че ние от парламентарната група на ИТН не преговаряме с терористи", добави Вълчев.