София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ОТКРИХА КАПСУЛА НА ВРЕМЕТО НА 220 ГОДИНИ

В нея има послание от 1795 година
7 годиниТехнологии 29 Боряна Райчева

В Бостън беше отворена капсула на времето от 1795 година. Тя е била зазидана в една от стените на законодателното събрание на щата Масачузетс. Капсулата съдържа послание на повече от 220 години, предаде ТАСС.
Необикновеното съобщение е зазидано в стената по време на строежа й от двама военни, участници във Войната за независимост - Пол Ревир и Самюъл Адамс. Ценната реликва е била отворена В Музея на изящните изкуства в Бостън по време на официална церемония. Капсулата е съдържала 20 стари монети, бронзов медал с лика на президента Вашингтон и множество вестници и документи. Главният секретар на щата Уилям Галвин заяви, че капсулата и съдържанието й ще станат част от експонатите на музея. След това е предвидено да бъде върната отново в основите на зданието, а в пакета да бъдат добавени още артехакти от нашата епоха. Уникалното съобщение беше открито преди месец от водопроводчика на сградата. А съдържанието на капсулата беше изследвано преди да бъде отворено.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!