София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

НОВО ОГНИЩЕ НА ПТИЧИ ГРИП В ЯПОНИЯ

42 000 пилета ще бъдат унищожени от японските власти
7 годиниЗдраве 77 Боряна Райчева

Общо 42 000 пилета ще бъдат унищожени от японските власти, след като в страната бе потвърдено огнище на птичи грип, съобщава АФП.
Щамът е от типа H5. Вирусът е открит във ферма в префектура Миядзаки. Най-малко 30 000 мъртви пилета са открити от работниците там. В тази връзка е въведена карантинна зона в радиус от 3 км и забрана за изнасяне на продукция от фермата. Проверяват се и съседните ферми. В радиус от 10 км от сегашното огнище на птичи грип се отглеждат почти 2 милиона пилета, показват данните на властите в Миядзаки.
Огнището на вируса е второто в Япония за по-малко от месец. Няколко месеца преди това бе открито още едно. До момента в страната са унищожени близо 150 000 пилета.
Ново огнище на птичи грип беше открито и в Холандия през ноември тази година. Вирусът беше открит в птицеферма в Тер Ор, в западната част на страната.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!