София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Парламентът отхвърли Sputnik V: България ще купува ваксини, само след консултации с ЕК

Утре текстовете ще бъдат окончателно разгледани в пленарна зала
33 мПолитика 8015

България ще купува ваксини, само след консултации с ЕК След спорове БСП напусна заседанието на Комисията по здравеопазването за руската ваксина Sputnik V България ще купува ваксини, само след консултации с ЕК. Това реши Комисията по здравеопазването в Народното събрание.

Утре текстовете ще бъдат окончателно разгледани в пленарна зала.

В самия край на заседанието на Комисията по здравеопазването групата на БСП го напусна. Мнозинството от депутатите в комисията приеха поправки в първоначалното предложение на БСП, с които при за купуване на ваксина от производител, който не е одобрен от ЕС, ще се проведат консултации с ЕК. Според депутатите от БСП това обезсмисля цялото им предложение, тъй като отново ще се получава забавяне.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!