София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Патрик Смитьойс създава движение "Свободни", за да поиска нов политически ред (ВИДЕО)

"Хората биха се доверили в един политически проект, който е обединен в общи цели"

Патрик Смитьойс създава движение "Свободни", за да поиска нов политически ред (ВИДЕО)

"Хората биха се доверили в един политически проект, който е обединен в общи цели"

3 мЕвроком 7352


Холандецът Патрик Смитьойс представи своето движение "Свободни" в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич". В сайта на сдружението можете да изтеглите декларация, чрез която да поискате установяване на нов политически ред.

Част от исканията са:
-Електронно гласуване, пълна прозрачност на дейността на държавната администрация чрез дигитализация на всички нейни услуги, оптимизация и опростяване на публичните административни процедури.
-Премахване на ДДС върху стоки от първа необходимост като основни хранителни продукти и лекарства, както и въвеждане на нулев данък върху дохода при семеен доход, по-нисък от две минимални работни заплати.
-Въвеждане на абсолютен таван от 10% за лихвите по кредитите, опрощаване на лоши кредити на бедстващи хора, наказателна отговорност за нехуманни практики от страна на частните съдебни изпълнители и колекторските фирми, въвеждане на таван на разходите при изпълнителните дела.

Смитьойс е и екоактивист, затова друга част от исканията са:
-Тотален мораториум върху нови концесии за добив на полезни изкопаеми и шистов газ до доказване на тяхната безопасност и екологичност и до въвеждането на концесионни такси в размер на минимум 30% от реализираните приходи, както и пълен одит на всички настоящи концесии. Дългосрочна забрана на износа на суровини за сметка на готова продукция.
-Категорична забрана за внос на отпадъци.

В бланката можете да попълните и собствените си искания, които не виждате от вече посочените. Можете да я намерите най-долу в статията.