София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Петков: България е в перфектните условия да бъде богата. Просто трябва да премахнем корупцията

"Трябва да опазим всички свестни компании, които да не попаднат в тези списъци"

Американската държава ни каза за тези хора, които са в списъка - Пеевски, Божков и третия човек. Че всеки, който прави бизнес с тях, се води асоциирано лице. Има голям риск от замразяване на средствата и вкарване и на асоциираното лице в този списък. Трябва да опазим всички свестни компании, които да не попаднат в тези списъци. Ние искаме да бъде по-тясно определено какво значи асоциирани лица - или всички фирми, в които тези лица са участвали и техните съдружници. България е в перфектните условия да бъде богата. Ние сме в ЕС, има млади амбициозни хора. Единственото, което трябва да премахнем, е корупцията. Tова заяви пред БНТ икономическият министър в служебния кабинет Кирил Петков. 

От петък се вписа новият устав за ББР. Никой оттук нататък не може да дава 100 млн. лева кредити. Призовавам всеки да следи устава. Много се надявам БНБ да одобри новите кандидати за надзор. Те са със страхотен опит и образование и чакат тяхното одобрение. Държавата е вкарала 1 млрд. 400  млн. лева там. Много е важно кой следи какво се случва в тях, категоричен е министърът на икономиката. 

Петков е категоричен, че има нужда от такава банка. Лимитът от 5 млн. спира възможността да се финансират няколко фирми с по 100 млн. лева. Битката за тази банка е малкият и средният бизнес да заработи там, счита още Петков. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!