София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Плевнелиев за речта на Радев от НС: Прекрачи всички граници

"Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган, но това правят популистите"
2 мПолитика 3597

Президентът от 2012-а до 2017 г. Росен Плевнелиев изрази разочарование от заявките за конфронтация и кратък живот на Народното събрание при първото заседание на парламента днес. Той обвини и наследника си като държавен глава - Румен Радев, в неспазване на Конституцията и популизъм. 

"Това, което лично ме разочарова като държавен глава, е заявката за конфронтация, заявката за кратък живот на това Народно събрание и отказът от популистката партия "Има такъв народ" да застане зад най-важното си искане - за мажоритарен вот", каза пред bTV в кулоарите на парламента Росен Плевнелиев.

"Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган, но това правят популистите", допълни той.

"Видяхме неспазване на Конституцията, което считам, че е истински повод да се притесняваме. Много малко изказвания по същество, много популизъм", на мнение е Плевнелиев.

По отношение на словото на президента Румен Радев той коментира, че е изрекъл "тежки думи", а също е имало и конфронтация с управляващите.

"Един стандартен популизъм, който той прие като своя идеология още от ден първи. И отново нищо конкретно. Когато президентът прекрачи всички граници, дори не спазва и Конституцията. Чухте как всички се кълнат във върховенството на закона, но Конституцията не се спазва от държавния глава", заяви Росен Плевнелиев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!