София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

ПОРЕДНА СХЕМА: Незаконен се оказа аварийният водопровод София-Перник

Все още няма разрешение за строеж, заяви регионалният министър Комтова
9 чПолитика 49 Антоанета Начева

Изграденият по спешност авариен водопровод от София - Перник, който минава през Мало Бучино се оказа незаконен. Това заяви регионалният министър Виолета Комитова в студиото на "Честно казано с Люба Кулезич" в ефира на Евроком.

„С изненада установих, че и много други изграждани от държавата и общините обекти са на практика незаконни. Всеки, който е тръгнал да строи трябва да подготви строителни книжа, да ги съгласува и да му се издаде разрешение за строеж. Значими за държавата проекти се изграждат без разрешение за строеж, т.е. незаконно. Водопроводът бе изграден в аварийна обстановка, той беше единственото решение за момента. Склонна съм да приема това, но чак сега се изготвят строителни книжа. Това трябва да направят областните управители на София и на Перник, защото съоръжението минава през областите, но софийският е прехвърлил правата си на този на Перник и още няма разрешение за строеж“, добави арх. Комитова. 

Припомняме, че в съоръжението за алтернативното водоснабдяване на Перник бяха инвестирани над 27 млн. лв.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!