София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Председателят на Надзорния съвет на ББР докладва пред министъра на икономиката (ВИДЕО)

"Днешната среща не е цирк. Това е начинът, по който прозрачността влиза във всички места"

Днешната среща не е цирк. Това е начинът, по който прозрачността влиза във всички места, където трябва да отиде. Ако просто се подмени един надзор с друг в една затворена стая, това за мен е непрозрачно. Преди да се вземат такива решения и като част от управлението, искам да въведа начин за прозрачност и това е чрез обществени обсъждания. Това заяви министърът на икономиката в служебния кабинет Кирил Петков по време на среща - разговор с Надзорния съвет на Българска банка за развитие. Петков разговаря със Стамен Янев - Стамен Янев - председател на Надзорния съвет на ББР.

Като че ли от една страна говорим за банка с пълен банков лиценз, а от друга говорим за инструмент на държавата, който следва да подпомогне малкия и среден бизнес, посочи Янев. 

Причината за тази среща е натъкването ми на факта, че 8 клиента на банката са получили 946 млн. лева, средно всяка компания е получила над 100 млн. лева кредит, заяви икономическият министър. 

Кирил Петков трябваше да се срещне и с другите двама членове на надзора на банката - Митко Симеонов и Велина Бурска, но те отказаха да присъстват с писмо. 

 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!