София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Приложение CoronApp за борба с коронавируса

Разработват апликацията в Колумбия

Приложение CoronApp за борба с коронавируса

Разработват апликацията в Колумбия

2 месецаЗдраве 281 Боряна Райчева


Президентът на Колумбия Айвън Дюк обяви стартирането на приложение за мобилни устройства в неделя, което ще помогне за централизиране на информация, свързана с разпространението, превенцията и лечението на новия коронавирус в страната.
"Приложението CoronApp-Колумбия ще съдържа превантивни мерки и ще бъде безплатно за всеки, който може да го изтегли", каза той. "Имаме подкрепата на основните телекомуникационни компании, така че да не засяга плановете за данни на колумбийците."
Приложението, което е достъпно за Android и iOS, позволява на потребителите да регистрират приятели или членове на семейството, за да съобщават новини за тяхното здравословно състояние и да получават новини и съвети за профилактика. То също така съдържа различни телефонни номера, на които хората могат да позвънят в случай на спешност.
Държавният глава заяви, че властите наблюдават разпространението на коронавируса в страната, след като потвърдиха първия случай на коронавирус, 19-годишна жена от Богота, която наскоро е пристигнала от Милано, Италия.
Президентът също така помоли мениджърите на събития и хотели да вземат необходимите предпазни мерки за защита на хората, които използват техните услуги.
Министърът на здравеопазването Фернандо Руиз заяви, че властите работят за укрепване на граничните зони.

Оригинална статия, Laura Gamba   09.03.2020, Anadolu Agency