София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Проф. Минеков: Ако Борисов спечели изборите, ще бъде пометен. Ще е голямо нещастие за него

В събота и в неделя са разбили ателието на скулптора
8 мЕвроком 47637

Другите двама (Николай Хаджигенов и Арман Бабикян) са обречени на щастие, но аз предпочитам личното си нещастие. Няма да стане поединично, надявам се на обединение на всички, които представляват опозицията. Това не става с декларации и мнителност, а с подаване на ръка. Надявам се да не се случи след неуспех от резултата на изборите. Това коментира скулпторът проф. Велислав Минеков от "Отровното трио" в ефира на 7/8 ТВ.

По думите му името на коалицията "Изправи се! Мутри вън" му изглежда странно. "Че ни управлява мутри - така е. На турски мутри е "хайърсъз". Тези "хайърсъзи" трябва да си ходят, защото ни поробиха. Унищожиха медийното пространство, дори и личното пространство", допълни той.

"След година-две ще съобщя защо съм се оттеглил от "Отровното трио". Искам да ги видя всички хванати за ръце и обединени. Да скъсат парче месо, ако е нужно". На въпрос дали е трябвало да свършат протестите той коментира, че това е било наложително в един момент. "Много хора бяха наплашени, 116 дни съм бил на едно и също място. Не могат да си представят какво нещо беше, събираме се, наговаряме се, кой ще пазарува, кой ще говори, каква музика ще пускаме, това трае всеки ден. Без ходене на море, много ортаци отидоха на море и оттам ми даваха акъл. Протестите не бяха", допълни той.

"Най-лошият сценарий след изборите би било ако се стигне до парламентарно единство и БСП, обричайки се, се съгласи да управлява заедно с ГЕРБ. Това ще бъде фатално решение и нека БСП да се приготвят след този жест да изчезнат завинаги. Очаквам и ниско гласуване, както у нас, така и в чужбина, с изключение на Турция. Управляващите живеят в непрекъснат страх, освен да шофира джипката, той не става за нищо. Четири месеца не се появи в София, обикаляше канализации и шосета с героични слова, събираше нещастна група мюсюлмани да му ръкопляска. Той е обречен, такова правителство повече няма да има. Няма да има Борисов след 4-ти април, ще има агония и зависи от обединяващия фактор около партиите. Ако Борисов спечели ще е загубен завинаги в най-къс срок, той ще бъде пометен тогава. Не го съветвам да спечели, той ще бъде пометен. Това би било голямо нещастие за него", каза още проф. Минеков.

По думите му никой не го плаши, а в събота вечерта ателието му е било разбито. "Когато подпалиха колата ми извършителят беше заловен. Той е направил пълните самопризнания, а когато е дошъл адвокат, той е върнал самопризнанията си. Аз имам много жалби към полцията. Не съм казал, че и на следващата вечер се е случило същото".

Минеков коментира, че е ваксиниран срещу коронавирус с медикамента на Пфайзър и БиоНТех.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!