София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Проф. Минеков: Връщаме се към тройната коалиция. Вместо монарх, ще имаме Борисов (ВИДЕО)

Коментар на скулпорът в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
22 мПолитика 25182 Ивана Иванова

Платеният обслужващ персонал, който обикаля от телевизия в телевизия и казва колко ще е страшно, че няма правителство е много страшен. Това беше повторено от цялата върхушка на партията ГЕРБ. Корнелия Нинова би трябвало да каже, че трябва да има правителство, но тя самата знае, че такова е невъзможно. Ако тя го създаде, не само че броят депутати ще намалее, а и БСП ще изчезне. Това коментира скулпторът проф. Велислав Минеков в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Нещата днес имаха особена характеристика, завръщаме се към тройната коалиция. Да ви припомня, че имаше една монархо-комунистическа коалиция, тройно подобна. Сега вместо монарха, това е Борисов", коментира Минеков.

"Скоро ще има избори, тези, които се противят по този начин, няма да бъдат харесани. Не мога да разбера защо Нинова направи всичко възможно да не бъде харесана. Тя загуби много подкрепа, може и да няма достатъчно разум, за да управлява правилно", каза още той.

"Получи се едно наводняване от проекти. Всеки се втурна с по 10-15 намерения. Спомняте си когато Ви казах, че само едно нещо е възможно и това е Изборния кодекс. Едни искат да свалят главния прокурор, но други пък са го избрали. Трети желаят да спрат тези чрезвичайни съдилища, които в България се появиха и това е правилно, но е невъзможно всичко това. Масови и странни желания - мажоритарен вот, 1 лев субсидия, може да се намалят и депутатите, което е опасно. Мен ако ме питате те трябва да се не 240, а 440, за да няма толкова корупция у нас", обясни скулпторът.

"Нужно е да се приемат промените в Изборния кодекс, след това да има два месеца служебно правителство, което да е военновременно правителство и незабавни избори. Но тези избори няма да са същите, този път те няма да бъдат управлявани от мошеници, от тези, които плащаха на цели фамилии, на кланове, на махали, няма да бъде същото", коментира Минеков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!