София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Никола Алтънков: Америка дълго време ще остане разделена (ВИДЕО)

Коментар на анализатора на международната политика
3 мЕвроком 180

Не е имало подобен момент в историята на САЩ. Това обясни в предаването "Делници" на Телевизия Евроком международният анализатор проф. Никола Алтънков. 

На 6 януари и двете камари на Конгреса на САЩ се събраха, за да номинират демократа Джоузеф Байдън за победител в президентските избори от 3 ноември 2020 г. Няколко минути по-късно срещата беше прекъсната, след като поддръжниците на действащия президент Доналд Тръмп, които не бяха съгласни с резултатите от изборите, започнаха да нахлуват в сградата.

"Америка е разделена по средата и това ще остане така за доста дълго време", обясни той и допълни, че голяма част от обществото смята изборите за манипулирани. Проф. Алтънков допълни, че Джо Байдън е компромисна личност и може да успокои напрегнатата обстановка в страната.

Според него изборите не са били манипулирани и добави, че ако е имало възможност за фалшификация, Тръмп също би се възползвал от нея. Анализаторът прогнозира, че ще има подобни протести и при официалното предаване на властта.