София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проверяват плаж в Слънчев бряг

Сигналът е за завишени цени на шезлонги и чадъри

Проверяват плаж в Слънчев бряг

Сигналът е за завишени цени на шезлонги и чадъри

32 сОбщество 924 Златина Петкова


Министерството на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг, след сигнал в общественото пространство, придружен със снимка на касов бон, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Според гражданката, подала сигнала, цената, която е платила,  е за два чадъра и четири шезлонга. От министерството уверяват, че  случай, че бъдат установени нарушения, те  ще наложат санкция на стопанина на плажа. 

Припомняме, че новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание, предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година. При неспазване на нормативните изисквания, глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение - 100 хил. лв. 

Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството санкциите са безкомпромисни.

Ведомството призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове. Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/90 46 833, както и на имейл: control@tourism.government.bg.