Путин се надява Русия и Украйна да се разберат за транзита на газ

Но счита, че ще бъде много трудно

1 месецПолитика 2

Руският президент Владимир Путин изрази надежда, че руските и украинските компании ще намерят взаимно приемливо решение за транзита на газ към европейските страни. Руският лидер каза това на среща с представители на немския бизнес.
"Сега, както знаете, ние преговаряме с нашите украински партньори. Преговорите се провеждат във Виена, както виждам, има взискателни позиции и от двете страни. Откровено ще кажа, че е доста трудно да се изпълнят", каза Путин.
Путин увери, че пускането в експлоатация на газопровода "Северен поток 2" не означава, че Русия ще откаже транзита на газ през Украйна. Според него това е въпрос на икономическа осъществимост. "Сега сме близо до приключване на полагането на газопровода" Северен поток-2 ", чието въвеждане в експлоатация ще удвои обема на евентуалните доставки на руски газ по Балтийския маршрут", заяви президентът, подчертавайки, че това ще бъде допълнителен принос за задоволяване на търсенето в Германия и други страни.
„Искам да подчертая - това е чисто комерсиален проект, правителството всъщност не участва в него, така, че нека няма интерпретации, вече говорих за това много пъти, искам да го кажа отново - това изобщо не означава, че Русия възнамерява да спре транзита през територията на Украйна “, каза Путин.
Държавният глава подчерта, че говоренето за транзит на газ е пряко свързано с икономическата осъществимост. "Въпросът не е в територията, въпросът е в икономическата осъществимост", подчерта руският президент.

ОЩЕ ОТ Политика

Андрей Райчев: Вотовете на недоверие не свалят правителства

Според социолога арестът на Нено Димов е положителен факт

2 чПолитика

25 млн. лв.за водопровода “София-Перник”

Очаква се проектът да е готов за 45 дни

3 чПолитика

В Берлин се откри международната конференция за Либия

Проектът включва прекратяване на огъня и създаване на механизъм за контрол на примирието

15 чПолитика

ПП „Възраждане“ организира протест на 27 януари пред регионалното министерство

Те канят всички, които не са съгласни с начина на управление в 12ч. пред сградата

19 чПолитика

БСП обсъждат вота на недоверие с АБВ и Движение 21, канят Демократична България

Той ще бъде внесен в 14.00ч. в деловодството на Народното събрание

19 чПолитика