София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Рашков с първи коментар: Сотир Цацаров има право да работи в прокуратурата

Коментар на министъра на вътрешните работи пред журналисти
1 чПолитика 666 Ивана Иванова

Снимка: Булфото

Сотир Цацаров има право да работи в прокуратурата, отнетият достъп от ДАНС няма да има общо, той ще може да работи по дела. Това коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти.

"След като един служител от една оперативна служба може във връзка с една предпроцесна дейност да направи разработка и да поиска достъп до СРС-та, изниква въпросът защо пък онзи служител, който също работи по делото, няма такова право", коментира Рашков.

Той даде и нови подробности за казуса около автомобила на Владислав Горанов. По думите му колата е регистрирана, но преди да бъде произведена.

По думите му колата е регистрирана, но преди да бъде произведена. На въпрос дали достъпът на Сотир Цацаров до класифицирана информация е отнет като лично отмъщени от него, той отговори: "Това са пресилени изказвания. Аз не изпитвам никакви негативни чувства към този човек. Вероятно е изненадан, вероятно е нещо друго, той дори обвини и премиера,че е оказвал институционален натиск към някого", каза Рашков.

Рашков коментира случая с джипа на бившия министър на финансите Владислав Горанов, с който се опита да напусне страната през ”Калотина”. Този случай съвсем не е прост, както се опитаха да го представят. Тази кола е издирвана от Интерпол по искане на Русия, тази кола съвсем не е така нова както твърдеше той и собственикът на фирмата.

По думите му колата е регистрирана, но преди да бъде произведена.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!