София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Рекорден брой COVID легла са разкрити в Бургас, 91% от капацитета е запълнен

"Едно голямо предизвикателство е намирането на персонал"
2 мЗдраве 230

Бургас трайно се нарежда на второ място по брой новозаразени от коронавирус у нас. Заради ръста на заболели, постоянно се налага да се разкриват допълнителни легла в COVID отделенията на болниците. Въведени бяха и по-строги мерки като носене на маски на открито и вечерен час за младежите, предаде БНТ.

В Бургаска област са разкрити рекордните 623 легла. По данните от тази сутрин капацитетът на отделенията е зает на 91 процента. В петък се наложи кардиологията на държавната болница да бъде също трансформирана в COVID отделение и така на практика целият терапевтичен корпус на лечебното заведение е предназначено за място за лечение на пациенти с COVID-19.

"Едно голямо предизвикателство пред ръководството на болницата и ръководните органи е намирането на персонал. Все още се справят, защото при разкриването на дадено тоделение, те са длъжни и да осигурят съответното отделение, което е закрито. Персоналът се разделя на два потока - едните работят в съответното Ковид отделeние, а други се командироват. Засега се справят, но не се знае засега. Взаимнозаменяеми сме все още, надявам се да се справим", каза д-р Светослав Тодоров - УМБАЛ-Бургас.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!