София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

РОМИ ПРЕБИХА ПОРЕДЕН ЕКИП НА СПЕШНА ПОМОЩ

ТОЗИ ПЪТ В БОТЕВГРАД

РОМИ ПРЕБИХА ПОРЕДЕН ЕКИП НА СПЕШНА ПОМОЩ

ТОЗИ ПЪТ В БОТЕВГРАД

5 годиниКрими 1895 Боряна Райчева


Роми сцепиха главата на лекарка в линейка, след като се удариха с мотора си в колата на Спешна помощ, а след това пребиха екипа. Нападението станало в ботевградското село Врачеш, където медиците отивали на адрес, защото млада жена раждала, съобщи вчера БНТ. 

На улица в селото линейката намалила, тъй като на пътя имало огромна яма, която нямало как да се заобиколи. Шофьорът почти спрял, за да може да мине, без да повреди автомобила. В този момент обаче в колата се ударил скутер с двама млади роми, които карали плътно зад линейката. След сблъсъка циганите отишли при шофьора и започнали да му държат сметка, че не се кара така.

Така ли се кара, така ли се спира, бе, идиот? Какъв си ти?”, започнали да крещят циганите. Те не чакали много и свалили шофьора от линейката. На помощ му се притекла Ирена Маринова, която обаче отнесла няколко удара по главата. Жената станала цялата в кръв. През това време хората от махалата, която била предимно с ромско население, се притекли на помощ. Те чули удара и последвалата разправия.

Съпругът на пострадалата Ирена Маринова съобщи пред БНТ, че се наложило да й бъдат направени няколко шева след нападението. Той твърди, че случаят умишлено не е съобщен от полицията. В полицейски бюлетин обаче фигурира нападението. Според публикуваната информация двамата извършители са задържани за 24 часа. Ромите са криминално проявени. Единият е на 22 години, а другият на 24.

Това не е първият случай, когато роми нападат медицински екип. Преди два месеца цигани от пловдивското село Калояново се опитаха да преобърнат линейка. Като по чудо тогава фелдшерката Димитрина Узунова и шофьорът Димитър Бекиров не пострадаха, въпреки че срещу тях имало тълпа разярени роми.