София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Росен Желязков: Борисов ще бъде нашият кандидат-премиер, когато ни бъде връчен мандатът

Анализаторите говорят така, сякаш ГЕРБ е загубила изборите, добави той
58 сПолитика 691

ЦИК се произнася днес, ясно е, че ГЕРБ е победител в тези избори, каза пред бТВ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Анализаторите говорят така, сякаш ГЕРБ е загубила изборите. Другите, които не могат да съставят правителство, се обявяват за победители. Но имаме голямо незивестно - партията на Слави Трифонов. Важно е в тези трудни моменти да има модел на управление. В пандемична обстановска имахме висока избирателна активност и добро представителство в парламента. Г-н Трифонов никога не е спирал да бъде политик от екрана, 10-15 години. Така си обяснявам успеха му. Има обаче момент, в който трябва да се поеме отговорността

В столицата има ясни тенденции, свързани с градската десница, бих я нарекъл левица, защото колаборацията с БСП по някои въпроси е ясна. ГЕРБ печели 24 избирателни района от 31, това е успех. Ще стана народен представител от София, това е моят избор. Докато се стигне до кабинет, трябва да се мине през консултации. Когато президентът връчи мандата на Борисов, започват те. Ще направим предложения, свързани с нашата политика. Ако получим мнозинство, ще внесем в парламента кабинета. Ако не получим мнозинство, ще върнем мандата.

Бойко Борисов е опитен политик и ще започне консултации, той ще бъде нашият кандидет за премиер, когато му бъде връчен мандата. Има важни теми, които трябва да бъдат дискутирани. Трябва да се види програмата на "Има такъв народ" и тогава ще видя дали ще бъда от десетте депутати, които биха ги подкрепили, каза Желязков.

Вариантът да сме опозиция не би трябвало да учудва никого. Винаги, когато се появи лидерът на БСП и заговори за концесия, в следващите минути се появява и лидерът на Демократична България. Нещо като комсомолска организация, каза Желязков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!