София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Ръст на осъдени бежанци в Кюстендилско

91 наказателни дела, е разгледал от началото на 2022 г. Районният съд в Кюстендил

91 наказателни дела, е разгледал от началото на 2022 г. Районният съд в Кюстендил с предмет - незаконно преминаване на границата със Сърбия, съобщават от правораздавателното ведомство. За сравнение през 2021 година делата от този вид са били 20. 

Последните две дела са условно наказание „лишаване от свобода“ и „глоба“ за двама граждани на Мароко, опитали да преминат незаконно границата на страната. Те се признали за виновни в това, че на 30.06.2022 година, в района на село Горни Кортен, Община Трекляно са направили опит да излязат през границата на страната за Сърбия. Съдът одобри споразуменията постигнати между Районна прокуратура и защитата на подсъдимите. 

През Треклянско има канал за извеждане на бежанци, предимно от африканските страни и от Афганистан за Сърбия. Целта им е да стигнат до Босолеград, където от годиин има добре оборудван и предлагащ добри условия център за бежанци. 

Там са настанени цели семейства, които след това поемат на запад, коментират местните хора. Повечето от присъдите са условни, казва говоритллят на Окръжния съд в Кюстендил Владимир Владимиров, предаде БНР.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!