София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Румен Петков: Лявата коалиция е малка крачка в правилната посока за Нинова

АБВ предлага съдържание и носители, които излъчват енергия и чистота, посочи той
27 сПолитика 242

В лявата коалиция има съгласие на политики, което я прави съдържателно различна като формат от останалите участници в изборите. Това каза Румен Петков, лидер на ПП АБВ, по бТВ.

„Ние от АБВ няколко години настояваме за консолидиране на левицата. Мисля, че целият този диалог стана по идея на госпожа Нинова, малка крачка в правилната посока, закъсняла. Мисля, че имаме време и чрез енергични действия можем да покажем на гражданите, че имат избор на политики, а не на пазарлъци. И мисля, че това е много сериозна отлика на този ляв формат, който ще има претенциите за доверието на хората“, каза Петков.

„Ако се вторачваме постоянно във вчерашния ден, не е добър знак към обществото. Мисля, че обективно текат процеси на оценка за състоянието на левицата, защото ние още на 5-ти април казахме, отминалите избори са провал за левицата като цяло. Мисля, че тази стъпка беше наложителна и е въпрос на осъзната необходимост. Не е въпрос на прищявка и не е някакъв стремеж да покажем нещо на хората. Повтарям още веднъж – въпрос на съгласие по политики, което я прави съдържателно различна като формат от останалите участници в изборите. Като изключа „Има такъв народ“, които се явяват самостоятелно, но при останалите е видимо, че става дума за пазарлък“, подчерта той.

„АБВ предлага съдържание и носители, които излъчват енергия и чистота. Аз няма от какво да се притеснявам и не съм кандидат за нищо и затова го казвам“, заяви още Петков. Той каза, че разговорите за представителството на различните формации. Петков добави, че са предложили представителство, което е убедително, излъчва качество, енергия и почтеност.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!