София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Румен Петков: Прокуратурата се държи като ОПГ, ръководена от Борисов (ВИДЕО)

Според АБВ държавното обвинение прикрива премиера
2 мПолитика 570 Златина Петкова

“Прокуратурата се държи като организирана престъпна група, ръководена от  премиера Бойко Борисов”, заяви на пресконференция на АБВ лидерът на формацията Румен Петков. Поводът за оценката е спряното от Софийска районна прокуратура разследване за кюлчетата със злато и банкноти от евро в нощното шкафче на министър-председателя.

Христо Колев, който е председател на младежката столична организация на партията определи това разследване на държавно обвинение като скандално. Той обасни, че са изпратени две заявления до шефа на СГП. С едното са искали да им бъде предоставено постановлението за прекратяване на прокурорската проверка. То обаче им било отказано, с мотива, че това не са данни, които могат да се дадат по Закона за достъп до обществена информация. 

“Това е пълно глупост. Не може да не е значима обществена информация за обществото, че премиерът на Република България си държи на нощното шкафче огромна сума пари и злато”, изтъкна Колев.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!