София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Румен Радев: Напоследък често обсъждаме темата за избора, който правим (ВИДЕО)

Отдавна се говори, че здравната ни система се нуждае от лечение, обясни президентът
28 сЗдраве 1408

Напоследък често обсъждаме темата за избора, който правим. Вероятно всеки то вас в своя персонален път е имал повод да обмисля предимствата на работата в чужбина. Затова искам днес да изразя своята признателност за избора, който направихте. Това заяви Румен Радев по време на връчването на почетния знак на президента на 15 български медици.

„Отдавна се говори, че здравната ни система се нуждае от лечение. Лечение, което да спре оттеглянето, загубата на кадри и финансов ресурс в системата. Лечение, което трябва да я направи много по-ефективна в опазването на човешкото здраве. Лечение, което да създаде такива условия за много по-добра професионална реализация, съхраняване на живота и разгръщане на таланта на медиците“, добави Румен Радев.

„Миналата година едно инфекциозно заболяване задейства паник бутона за значителния риск за здравето и живота, който крият неинфекциозните болести като рак, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Те са основната причина за високата смъртност в България“, коментира Радев.

„Убеден съм, че правото на здраве, а не апетитът за печалба от болести трябва да бъде водещ принцип, на който се подчинява здравната ни система“, заяви той, Държавният глава посочи, че всеки българин трябва да има възможност да достигне най-високото ниво на психическо и физическо здраве.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!