София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Румен Радев: Отговорност на институциите е да не допускат последиците от кризата да задушават театралната общност

Президентът честити Международния ден на театъра
52 сОбщество 341 Златина Петкова

Президентът Румен Радев също не пропусна да честити на българските творци Международния ден на театъра. В поста си във Фейсбук той изтъкна, че е  отговорност на институциите да не допускат последиците от кризата да задушават театралната общност в България.

Публикуваме, без редакторска намеса, целият текст от страницата на президента:

Скъпи български творци,

В Международния ден на театъра поздравявам всички съпричастни към магията на това изкуство в България. И в най-тежки времена творческият дух е неподвластен на ограничения и забрани, продължава да буди разума и да носи надежда на обществото ни.

Театърът ще продължи да вълнува, възпитава, провокира и сближава, докато има своите талантливи лица и вярната си публика. Затова отговорност на институциите е да не допускат последиците от кризата да задушават театралната общност в България.

За втора поредна година театралните сцени посрещат празничния ден затворени. Повече от всякога актьорите и зрителите очакват възраждането на културния живот и нови срещи в храмовете на театралното изкуство, които българското общество умее да създава и цени.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!