София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Руски политолог: Пригожин е жив и готов да мъсти, в самолета е бил негов двойник

„Руските спецслужби и власти са наясно с това“

20 сВойна 2785

Евгений Пригожин, за когото се счита, че загина при самолетна катастрофа край Твер, всъщност е „жив, здрав и свободен“ и „крои планове за отмъщение“ на руския президент Владимир Путин. Това мнение изрази руският политолог Валерий Соловей, като през септември обеща да разкрие информация за това в коя държава се укрива Пригожин в момента.

В интервю за британското издание Daily Mail Соловей заяви, че всъщност не самият Евгений Пригожин, а негов двойник е бил на борда на разбилия се на 23 август самолет. Освен това, според политолога, руските спецслужби и власти са наясно с това. Самият Пригожин, според Соловей, остава на свобода „в неизвестна страна“ и планира как да отмъсти на онези, които са отговорни за смъртта на неговите другари и всъщност го осъдиха на принудително изгнание.

Спасителите откриха телата на всичките десет жертви в самолета на Пригожин. Какво се знае за самолетната катастрофа до сутринта?

„Как остана жив, докато близките му умряха? Това е изборът, пред който той (Евгений Пригожин – бел. ред.) се изправи. Той възнамерява да си отмъсти, че е изправен пред такъв избор. Той възнамерява да отмъсти на хората, които възнамеряваха да го унищожат и унищожиха хора, близки до него“, каза Соловей.

Политологът твърди, че Пригожин разполага с прилична сума пари в брой (биткойни на стойност £1,6 милиарда, което сега е еквивалентно на $2 милиарда). Според Соловей Пригожин „ще използва тези средства, за да отвърне на удара“.

„Това е повече от достатъчно за отмъщение. Що се отнася до амбицията, енергията и смелостта, той ги има в изобилие“, каза експертът.

Трябва да се отбележи, че следственият комитет на Русия официално потвърди смъртта на бившия ръководител на ЧВК "Вагнер". Според ведомството това е потвърдено от анализ на ДНК материал, открит от криминалисти на мястото на самолетната катастрофа.