София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

С протест пред президентството „Левицата!“ отново настоя за нови избори

Председателят на АБВ Румен Петков заяви, че начинът, по който е сформирано мнозинството и правителството, е грозен, еманация на измамата


С протест пред президентството „Левицата!“ отново настоя за нови избори. Формацията се изправи срещу грубия политически цинизъм и лъжа към избирателите.

„ПП – Продължаваме Пералнята. Защото след ГЕРБ, перете и ДПС. Поредният предизборен трик – гласуваш за Кирил, получаваш Борисов и Пеевски. И всичко това зад жаждата за власт, маскирана като съдебна реформа“, заяви Мая Манолова.

Проф. Боян Дуранкев е категоричен, че „Левицата!“ се противопоставя на всеки неморален подход за влизане в кабинета и съставяне на правителство, базирано на личен интерес:

„Левицата!“ се противопоставя на крайнодясната политика“.

Журналистът Румен Петков припомни историческата дата 4 февруари 1997 година, когато държавническо поведение спаси България от гражданска война и отбеляза, че когато става въпрос за националната сигурност на държавата, необходими са национално отговорни действия.

Петков изтъкна също важността на това България да запази неутралитет по отношение на конфликта Русия-Украйна. Той отново призова за нови парламентарни избори.

Доц. Григор Сарийски отбеляза непредставителността на болшинството българи в държавното управление и също припомни политическите събития през ’90-те.

„60% от българите не гласуват. 60% от българите е припознават себе си в парламентарното представителство. Нямате право на това управление“, каза доц. Сарийски в обръщение към съставителите на кабинет с втория мандат.

Председателят на АБВ Румен Петков заяви, че начинът, по който е сформирано мнозинството и правителството, е грозен, еманация на измамата:

„София" не е подлога, не е слугиня. Ние, гражданите, трябва да се борим за достойнството на институциите. Политиците не трябва да лъжат за това как ще съставят правителство. Те печелиха гласове с омраза помежду си. Сега, гушнати, под егидата на господин Пеевски, правят правителство. Днес всеки нормален човек трябва да се чувства излъган. Предателството и лакомията за власт обединяват“.