София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Сарафов: И аз съм жертва на "Осемте джуджета". С Еврото се отнасях като сапьор с противопехотна мина

"Този казус беше крит три години и от мен, научавах само от медиите какво става"

42 сПолитика 2044

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов заяви при изслушването си от ВСС, че е жертва на казуса "Осемте джуджета", колкото и тези, които "загубиха бизнеса и здравето си". По думите му този случай е ключов залог за по-нататъшната нормална работа на прокуратура. 

Този казус беше крит три години и от мен, научавах само от медиите какво става, но се надявам той да бъде изяснен, посочи Сарафов.

На 15 юли 2021 година главният прокурор е сложил резолюция, че е запознат и това значи, че е изпратено в архива и по този начин е сложен кръст на всички действия, обясни Сарафов,

Става дума за безпардонна употреба със спецпрокуратурата, използвана за разчистване на сметки и превземане на бизнеси. Аз съм жертва на оперативно майсторство на Гешев, той ме покани на това място, за да бъдат разпространени снимки срещу мен, каза още Сарафов.