София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Съдът в Пенсилвания отхвърли искането на Тръмп за касиране на изборите

Според адвокатите 700 хиляди бюлетини трябва да бъдат обезсилени
1 мЕвроком 199

Съд в Пенсилвания отхвърли в събота иск на предизборния щаб на Доналд Тръмп за обезсилване на бюлетини, подадени в щата на изборите на 3 ноември, съобщи Reuters.

Съдия от един от окръзите в Пенсилвания е постановил, че искът от централата на Тръмп съдържа "несигурни, необосновани правни аргументи и спекулативни обвинения". Окръжният съдия е отказал да удовлетвори исканията на републиканците.

По-рано адвокатите на президента на САЩ заявиха, че близо 700 хиляди бюлетини в Пенсилвания трябва да бъдат обезсилени поради предполагаеми нередности на изборите в този щат. Тръмп твърди, че поради това победата в Пенсилвания трябва да му бъде присъдена. Според The New York Times и няколко други американски медии, демократът Джо Байдън е спечелил в този щат с 50% от гласовете. Тръмп е бил подкрепен от 48,8% от гласувалите.

Предизборният щаб на Доналд Тръмп във връзка с отхвърлянето на иска в Пенсилвания за обезсилване на част от бюлетините в общите избори в САЩ планира да достигне до Върховния съд с обжалване. Това се посочва в изявление, публикувано в събота от личния адвокат на американския лидер Рудолф Джулиани.