София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Съдът в Пенсилвания отхвърли искането на Тръмп за касиране на изборите

Според адвокатите 700 хиляди бюлетини трябва да бъдат обезсилени
1 мЕвроком 297

Съд в Пенсилвания отхвърли в събота иск на предизборния щаб на Доналд Тръмп за обезсилване на бюлетини, подадени в щата на изборите на 3 ноември, съобщи Reuters.

Съдия от един от окръзите в Пенсилвания е постановил, че искът от централата на Тръмп съдържа "несигурни, необосновани правни аргументи и спекулативни обвинения". Окръжният съдия е отказал да удовлетвори исканията на републиканците.

По-рано адвокатите на президента на САЩ заявиха, че близо 700 хиляди бюлетини в Пенсилвания трябва да бъдат обезсилени поради предполагаеми нередности на изборите в този щат. Тръмп твърди, че поради това победата в Пенсилвания трябва да му бъде присъдена. Според The New York Times и няколко други американски медии, демократът Джо Байдън е спечелил в този щат с 50% от гласовете. Тръмп е бил подкрепен от 48,8% от гласувалите.

Предизборният щаб на Доналд Тръмп във връзка с отхвърлянето на иска в Пенсилвания за обезсилване на част от бюлетините в общите избори в САЩ планира да достигне до Върховния съд с обжалване. Това се посочва в изявление, публикувано в събота от личния адвокат на американския лидер Рудолф Джулиани.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!