София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Сестрата на Атанас Скатов: Прикриват истината за смъртта му

"На мястото, откъдето брат й е паднал и което е много стръмно и опасно, въжетата не са били нови"
4 мЕвроком 530

Има опити да се прикрие истината за смъртта на Атанас Скатов. Фирмата "Севън Съмитс Трекс",  която организира експедицията за покоряването на К2 в зимни условия, няма полза да каже неща в техен ущърб. Това каза в интервю за bTV сестрата на българския алпинист -  Нели Димитрова, която живее в Германия.

"Опитват се да прикрият истината. Първоначалната версия беше скъсано въже, като след това фирмата започна да се изказва по друг начин. Разговарях с някои от участниците в сегашната експедиция. Всички са на мнение, че Наско е бил изключително добре подготвен – физически и психически. Има снимки и видео, малко преди да падне, на които се вижда, че е в много добре настроение и кондиция. Разбира се, че непалската фирма, за която работят шерпите, ще се опитат да прикрият своята вина. Въжетата на места са били скъсани и неподменени", твърди Нели Димитрова.

По думите й на мястото, откъдето брат й е паднал и което е много стръмно и опасно, е трябвало въжетата да са нови, а това не е било така. "Не може хората, които са работили с Наско и са професионалисти, да казват, че е невъзможно да не се е осигурил. Те смятат, че въжето е било разхлабено и старо, вследствие на което е паднал", каза още сестрата на Атанас Скатов. Според нея той просто не е имал късмет и се е хванал за старо въже.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!