София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ЛИ УЧЕНИЦИТЕ В КЛАС?: 7-и, 8-и и 12-и клас са първите, които ще учат присъствено

Тези три класа ще се върнат, ако заболеваемостта е 120 на 100 000 души
3 мОбразование 242 Ивана Иванова

Учениците ще се върнат на принципа на редуване. 7-и, 8-и и 12-и клас ще са с приоритет. Ротацията най-вероятно ще бъде през 2 седмици. Това коментираха от министерството на образованието след среща с главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Тези три класа ще се върнат, ако заболеваемостта е 120 на 100 000. Окончателно ще се реши следващата седмица", допълни заместник-образователния министър Таня Михайлова. 

Тя уточни, че всичко зависи от заболеваемостта, като окончателно решение ще има следващата седмица. Обсъдено е също така да има ротация на класовете, за да няма струпване при големите ученици. Тя даде за пример, че ако 8-те класове са две седмици присъствено, след това излизат две седмици дистанционно, но всичко това предстои да се уточни. 

По повод ваксинирането, Михайлова заяви, че учителите са едни от най-отговорните и няма притеснения.

Доц. Кунчев заяви, че предстои да се установи какъв е процента на заболели с коронавирус с новия щам, който върлува във Великобритания, защото ние няма как да нямаме болни. Той обяви, че има надежда за доста висок процент от учителите, които ще искат да се ваксинират. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!