София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Шефът на "Автомагистрали": Оставам на поста си, все още съм в болничен

Промяната все още не е вписана в Търговския регистър
12 сПолитика 1422 Ивана Иванова

Промяната, иницирана от служебната министърка на регионалното развитие в ръководството на "Автомагистрали" ЕАД, все още не е в сила, тъй като не е вписана в Търговския регистър. Докато това не стане, оставаме на постовете си, каза изпълнителният директор на държавното дружество инж. Стоян Беличев пред "24 часа".

"Аз съм в болничен, от който ми остава една седмица, но идвам на работа. Аз имам спесимен да подписвам документи и отивам отвреме-навреме в офиса, за да се придвижва работата. Ние изпълняваме много договори, по които текат срокове, не може така да изоставим работата си", каза още Беличев.

Той изрази съмнение, че търговският регистър би вписал промяната безпроблемно, тъй като вече е в сила Законът за публичните предприятия. Ако той се спазва, би трпябвало за техните места да бъде обявен конкурс. "В нашите актуални към момента договори за управление пише, че мандатите ни текат до обявяването на конкурс. Такива конкурси минаха в почти всички останали големи държавни фирми, не знам защо при нас се бавеше", каза Беличев. 

На практика не е имало и предаване на документация, нито среща с тримата, за които по-рано днес МРРБ съобщи, че назначава на постовете. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!