София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Шефът на софийското парно подаде оставка

Оставя го с над 800 млн. лв. дългове

Шефът на софийското парно подаде оставка

Оставя го с над 800 млн. лв. дългове

6 месецаОбщество 17 Боряна Райчева


Вчера изпълнителният директор на „Топлофикация София“ Кремен Георгиев подаде оставка. След по-малко от 10 месеца на поста, Георгиев напуска дружеството с над 120 милиона лева дългове към „Булгаргаз“. Мястото му ще заеме Александър Александров, който е с 20-годишен опит на управленски позиции.
През юли Столичният общински съвет обяви, че дълговете на софийската топлофикация са над 800 милиона лева, като 120 милиона от тях са към „Булгаргаз“, а газовото дружество съди неизрядния си платец за 35 милиона.
В средата на август т.г. Кремен Георгиев представи 6-месечен план за стабилизиране на столичната топлофикация, а на въпрос какво ще се случи, ако не успее, той отговори:
„Каквото се случва с всички неуспели директори“.
Оставката на Георгиев, подадена „по лични причини“, според източници от дружеството, е приета единодушно, а на негово място застава Александър Александров. Останалите членове на Надзорния съвет запазват позициите си.
Преди да оглави софийското дружество Кремен Георгиев е работил в топлофикациите във Варна, Перник и Велико Търново, които се свързват с името на бизнесмена Христо Ковачки.