София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Симеонов: Няма логика големите ученици да се върнат в клас, а кафенетата да останат затворени

"Резултатът е виден - спадна смъртността", посочи той
40 сЕвроком 785

Не виждам смисъл на 4-ти февруари да бъдат върнати в клас големите ученици, а кафенетата и ресторантите да останат затворени. Това заяви пред БНТ лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Според него, когато се вземат решения за ограничаване на отделни браншове, трябва да се подходи прагматично и всяко решение да е подчинено на желязна логика. 

Относно заплахите от ресторантьорите той коментира, че отварянето на всички заведения ще доведе до напълване на хазната с глоби. По думите му е необходим диалог и въпросът трябва да се обсъди с Щаба.

"Резултатът е виден - спадна смъртността. Аз не мисля, че има нещо лошо да се отворят заведенията до 22:30. За мен рискът от отварянето на нощните заведения е много голям", добави Симеонов.

Той припомни, че най-ощетеният бранш остава туристическият. Според Симеонов дори мерките за намаляване на данъка и запазване на персонала са частична помощ. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!