София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Съпругата на Навални: Лоши хора искат да го спрат, но няма да им се дадем

Тя не скри, че в интернет пишат "гадости"
26 сЕвроком 547

„В реалния живот аз почти не се сблъсквам с агресията. Нито в училището на децата ми, нито на улицата, нито в обществени места. По-скоро обратното - често ме спират непознати хора и ми изразяват подкрепата си. Особено след отравянето на Алексей. И аз съм им благодарна, това ми дава сили. Така усещам, че не съм сама, че има и други хора, които се тревожат за нас, което е хубаво.“

Това казва Юлия Навалная в първото си интервю след присъдата на съпруга ѝ Алексей, което се появи в руския Harper's Bazaar, направено по Zoom още на 11 януари, седмица преди двамата да се приберат в Русия от Германия и опозиционерът да бъде задържан на границата. 

Тя не скри, че в интернет пишат "гадости". Но си давам сметка, че властите се опитват да наплашат всички и това няма как да бъде спряно. Така че да, някъде около 5% са глупостите, които чете за себе си.

Запитана дали след всичко, което се е случило със семейството й може да влезете в ролята на жертва, съпругата на опозиционера споделя: „ Аз не съм жертва. Харесвам работата на Алексей и смятам, че това е правилно. Понякога е малко страшно, особено след август. Но той не отстъпва и аз няма да отстъпя. Лоши хора искат да го спрат, а значи не трябва да им се дава такава възможност. И аз му се възхищавам не защото е мой съпруг, а защото съм негов симпатизант и знам по-добре от всички какво му струваха тези години. И освен това, моята главна задача е, въпреки всички трусове, в семейството нищо да не се променя: децата са си деца, а дома - дом. Искам да бъда себе си.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!