София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Станислав Балабанов: Надявам се на консенсус, който да помогне на бизнеса и хората

"Ще има и коалиционен лидерски съвет, където ще бъдат финализирани всички мерки", подчерта той
11 сПолитика 304 Николай Парашкевов

"Никой не си е избирал да управлява в тази ситуация. Който и да беше на власт точно в тази ситуация - редица кризи, война в Украйна, последствия от КОВИД, щеше да му е доста трудно. Особено при нас. Имаме четири партии, с четири различни идеи и позициониране в публичното пространство, които се опитваме да овладеем тези кризи, но няма да се отказваме", това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов пред "Euronews - България".

"Това са нормални разговори на експертно ниво, които ще ни помогнат да постигнем максимален консенсус. Ще има и коалиционен лидерски съвет, където ще бъдат финализирани всички мерки. Надявам се през следващата седмица правителството да излезе с решение", заяви той по отношение на антиинфлационните мерки, готвени от правителството.

Той уточни, че предложенията по конкретни мерки, свързани с инфлацията, са извън коалиционото споразумение и по никакъв начин не са червена линия.

"Надявам се да се постигне баланс и консенсус, за да има общ пакет от мерки, който да подпомогне бизнеса и хората в един такъв момент", подчерта той.

Според Балабанов трябва да се направят допълнителни анализи относно въвеждането на еврото у нас.

"Докато в РСМ не ни запишат в Конституцията им като народ с равни права, а не като малцинство, смятам че няма какво да се случи", заяви той относно казуса с членството на РСМ в ЕС.

Депутатът от ИТН беше категоричен, че от тук нататък, дори Украйна да поиска друг вид помощ от България, тя ще мине през гласуване в Народно събрание.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!