София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Стоилов след среща с ВКС: Ще работим върху електронното правосъдие

Пред медиите Стоилов коментира, че съдия Захарова притежава всички необходими качества
8 мПравосъдие 155 Ивана Иванова

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов се срещна с ръководството и представители на Пленума на Върховния касационен съд от 12.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Правосъдният министър Янаки Стоилов подкрепи кандидатурата на съдия Галина Захарова за председател на ВКС. Тя беше издигната единодушно от колегите й от върховния съд. 

Пред медиите Стоилов коментира, че Захарова притежава всички необходими качества, за да оглави върховния съд, и кандидатурата й отговаря на всички изисквания и стандарти.

На този етап Стоилов заяви, че не обмисля възможността да предложи номинация, макар да има това право. Дали и изборът на съдия номер едно ще бъде състезание с един участник, ще се разбере следващата седмица, когато изтича срокът за номинации, отбеляза служебният правосъден министър.

Стоилов коментира, че процесът по прехвърлянето на имотите от Бюрота за защита от главната прокуратура към Министерството на правосъдието.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!