София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Студентите в България масово не посещават лекции

Средната посещаемост е 15-20%
пропускане

Студентите в България масово не посещават лекции

Средната посещаемост е 15-20%

6 месецаОбразование 279 Боряна Райчева


Студентите в България масово не посещават лекции. Средната посещаемост е 15-20%.
Ученето в нашите университети не трябва да е от сесия на сесия и от изпит до изпит. Университетските изследвания трябва да бъдат ежедневни. Това е разликата между българските и чуждестранните университети. В чуждестранните университети студентите ходят „всеки ден“ с проекти, всеки ден имат задачи.
Учителите в тях са по-взискателни, не само по време на час, но и по време на училището като цяло. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на Младежкия образователен форум в УНСС.
Министър Вълчев отбеляза, че най-важната задача за висшите училища в България е да установят по-тесни връзки през следващото десетилетие. Ще разработим нова стратегия за развитие на висшето образование и тя ще има нови стратегически цели, но, разбира се, сближаването ще бъде най-важната стратегическа цел, каза министърът на образованието. Той обясни, че публичната политика ще помогне за свързването на образованието с бизнеса, с други висши учебни заведения, за свързване в научните изследвания и преди всичко за свързване с европейските университетски мрежи. Университетите трябва да влязат в този разговор и да вземат решение за участие в европейските университетски мрежи, категоричен е просветният министър.