София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Таня Петрова: Абсурдно е да говориш за 18 млн. ваксини, когато всички се ваксинират с AstraZeneca

"Количествата, поръчани от другите ваксини, са смешни; правителството не уцели микса", категорична е журналистката
2 чОбщество 957 Боян Марков

"Недостатъчният брой ваксини е новината, за която се говори. За голямо съжаление, управляващите не уцелиха микса от ваксини, които да поръчат". Това заяви в ефира на "ЕвроДикоФ" журналистът от вестник "Сега" Таня Петрова.

"Това се видя от всички", допълни още тя.

"Абсурдно е да говориш за 18 милиона ваксини, докато никой в момента не може да се ваксинира с нищо друго, освен с ваксината на AstraZeneca. Очевидно е, че няма ваксини и е нелепо да твърдиш колко много си поръчал", изрази своето възмущение журналистката.

"Това, което стана ясно още от самото начало, още от момента, в който се разбра, че AstraZeneca няма да си изпълнят заявките със същото темпо, с което се очаква, е че ние сме подценили много другите две ваксини, които са всъщност най-напреднали във времето", коментира Петрова.

"Това са ваксините иРНК, ваксините на Pfizer/BioNTech, както и на Moderna. Количествата, поръчани от тях, са смешни", категорична бе журналистката.

"Първоначалната заявка за Pfizer е за един милион дози, докато на AstraZeneca са за 4.5 млн. Виждате голямата разлика. Вижда се, че правителството не е уцелило микса и най-честно беше да си го признае, защото това е свързано със запазването на реални хора и реални животи в първите най-критични месеци", завърши Таня Петрова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!