София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Татяна Кристи: Три причини защо Борисов не подаде оставка (ВИДЕО)

Журналистът с коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
5 мЕвроком 647

На социологии в България не вярвам и ще апелирам зрителите да подхождат много внимателно към това, което се предлага от социолозите, защото много често, както те, така и медии обикновено не са много обективни. Това го казвам, защото съм наблюдавала много избори през годините. Това каза журналистът Татяна Кристи в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" в ефира на телевизия "Евроком".

"Аз имам точно три причини защо Борисов не подаде оставка. Първата причина е, че ние имаме превзета демокрация, т.е. завладяна държава. Там институциите са консолидирани в един кръг - мафиотски, ние има казваме мутри. В такъв консолидиран мафиотски кръг е изключително трудно да се събори каквато и да е власт. Пример е Русия, пример е Беларусия, пример са азиатските и южноамериканските републики. Изключително трудно се събаря тоталитарна власт", коментира тя.

Според Татяна Кристи втората причина е разединеният протест, някои хора решиха, че личната им изява е по-важна от целта, някои хора решиха, че целта оправдава средствата или че целта за свалянето на Борисов оправдава безпринципните съюзявания. 

"Третата причина е, че т.нар. наши европейски съюзници в своето безразличие, в своята брюкселска уяденост и самодоволство показаха, че не им пука за идеята на Европейския съюз, че не им пука накъде той ще върви, създадоха една огромна буца евроскептицизъм във вече достатъчно ферментиралото съзнание, че Европейският съюз е лош за България, разбира се благодарение на пропагандата на Кремъл, че непрекъснато набиват, че ЕС е лош. Тези бюрократи доказаха с действията си, че той наистина може да бъде лош за нации, които не могат да се преборят с тоталитарното си минало, с авторитарни режими. Това е България, Унгария и Полша", каза още тя.