София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Томислав Дончев: Правосъдната система ще се усъвършенства и чрез промени в Конституцията

Коментар на вицепремиера
4 месецаЕвроком 261

Ще се продължи с усилията за усъвършенстването на правосъдната система, включително и чрез промени в Конституцията. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на пресконференция на ГЕРБ, в която партията представи приоритетите си.

В проекта на партията се предвиждат единствено промени, които засягат правосъдната система. Такива вече са правени и вероятно са постижими и без свикването на Велико Народно събрание. Не се предвижда писането на нова Конституция.

Припомняме, че на 25 ноември Народното събрание не сформира мнозинство за свикването на Велико народно събрание и изработването на нов основен закон. Депутатите не успяха да съберат нужните 160 от 240 гласа.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!