София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Трагедия: Мечка уби 19-годишна туристка в Румъния

Животното е убито, след като е нападнало и планинските спасители

5 мИнциденти 527 Антония Лазарова

Деветнайсетгодишна румънска туристка е починала след нападение на мечка в планината Бучѐдж в Централна Румъния, съобщават местните медии. 

Мечката по-късно е била убита, след като е нападнала и планинските спасители, посочва телевизия Диджи 24.

Младото момиче от североизточния град Яш е било нападнато от мечката, докато е вървяло по маршрут в планината Бучедж. Турист, който е видял цялата случка, се е обадил на 112.

Инспекторатът на жандармерията в окръг Прахова съобщи, че на спешния телефон 112 са получени два сигнала за инцидента. Жандармеристите са се свързали с единия от обадилите се, който е съобщил, че е видял мечка да влачи жена към място, където не се вижда какво се случва с жертвата. От този момент екипите на жандармерията и планинските спасители са предприели опити да открият жената и да ѝ окажат помощ, информира Инспекторатът. По-късно тялото на издъхналото момиче е било намерено.

Снимка: БГНЕС