София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

ТРАГИЧЕН ИНЦИДЕНТ: Португалската медицинска сестра умира два дни след ваксинацията с Pfizer

Близките на починалата казват, че тя е изпитвала дискомфорт в областта на ваксинацията
35 сЕвроком 6687

В Португалия 41-годишната медицинска сестра Соня Асеведо почина в навечерието на Нова година, 48 часа след ваксинацията срещу коронавируса с ваксината на Pfizer. След инжекцията майката на две деца, която работела в педиатричния отдел на португалския институт по онкология в Порто, не е имала никакви негативни странични ефекти след ваксинацията, но след два дни умира, съобщава "Фокус", позовавайки се на руското издание Взгляд. 

Както съобщава днес, 4 януари, изданието Dailymail, през следващите два дни ще се проведе аутопсия, за да се изяснят всички обстоятелства на смъртта.

Бащата на покойната Абилио Асеведо твърди пред вестник „Корейо да Манха“, че дъщеря му никога преди не е имала здравословни проблеми.

"Тя беше ваксинирана срещу COVID-19, но нямаше симптоми. Не знам какво се е случило. Просто искам отговори. Искам да знам какво е довело до смъртта на дъщеря ми", каза мъжът.

Работодателите на починалата жена потвърдиха, че тя е била ваксинирана срещу коронавируса на 30 декември и добавят, че не са били информирани за никакви "странични ефекти" по време и няколко часа след ваксинацията.

Дъщерята на Соня Асеведо казва, че майка й се оплаква само от "нормален" дискомфорт в областта на тялото, където е била ваксинирана, но като цяло се чувствала добре.